fbpx

Tips en tricks speciaal voor jouw haar!

Tips en tricks speciaal voor jouw haar!

Tip 1

Hoe vaak moet je je haren wassen?

Was je haren maximum 2 tot 3 keer per week. Je haren uitspoelen of een conditioner gebruiken mag dagelijks als je je daar lekker bij voelt.

Tip: onze reinigende conditioner RE.STORE is een geweldige keuze om toch te reinigen tussen je shampoobeurten door.

image1

Tip 2

Waarom mag ik mijn haren niet te vaak wassen?

Te vaak wassen kan de natuurlijke oliën van het haar verwijderen, je hoofdhuid gaat dan als tegenreactie extra vet worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

Tip: was je haren alleen als je natuurlijke oliën te zwaar of te donker aanvoelen. Was ook niet te vaak je haren, ook al doe je aan sport. Onze droogshampoo's FRESH.HAIR en DOO.OVER zijn dé aangewezen producten om je haren lekker fris te maken tussen de shampoo-beurten door!

image3

Tip 3

Hoe werkt een droogshampoo?

Een droogshampoo absorbeert de overtollige natuurlijke oliën en die kan je vervolgens uit je haren kammen of wegvegen met een zuivere, droge handdoek. Je krijgt dan lekkere, frisse, zuivere haren, met veel volume en een volle textuur.

image4

Tip 4

Hoe droog ik mijn haren na het wassen?

Je haren zijn het meest kwetsbaar als ze nat zijn. Ga daarom nooit stevig schuren met die handdoek! Beter knijp je het overtollige water uit je haren en ga je in 1 richting met een zachte handdoek of t-shirt over je haarlengtes om het water te verwijderen. Als je je haren droogt met een haardroger gebruik dan goede producten met hittebescherming (bijvoorbeeld SHIMMER.SHINE)

Tip: Probeer drogers en stijltangen niet op de hoogste temperatuur te zetten. Het is dan iets meer werk, maar je haren zullen zoveel gezonder blijven.

image5

Tip 5

Het belang van een goede consultatie!

Praat met je kapper! Een goede consultatie voor het kleuren zorgt ervoor dat je colorist goed begrijpt welke toon blond je zoekt. Als je het niet zeker weet, dan kan een goede kapper je een kleur aanbevelen op basis van je huidskleur, oogkleur en lifestyle. Er zijn vele soorten blond, en veel manieren om blond te worden, of natuurlijk blond haar op te lichten. Het is meestal een fragiel haartype en zeker ontkleurd haar vraagt extra zorg en kennis!

Tip 6

Hoe was ik mijn haren?

Shampoo doe je op (heel) natte haren. Conditioner doe je op je haren nadat je het overtollige water hebt verwijderd (knijp het water er zo veel mogelijk uit, maar ga zeker niet wringen als een dweil). Shampoo doe je op je hoofd en pas je toe op je hoofdhuid en dan ga je in 1 richting (mee met de schubben van je haren) over de lengtes. Probeer schuren en wringen te vermijden.
Conditioner pas je toe op de lengtes en de punten van je haren. En ook deze werk je in één richting door je haren. Het doel is altijd om de schubben van je haren te sluiten.

Tip: spoel je haren af met koud of lauw water om je poriën en haarschubben te sluiten. Je haar ziet er dan glanzender uit en je huid gezonder! Het effect van een koude spoelbeurt is wel tijdelijk, wees daarom altijd zacht voor je haren en gebruik de juiste producten.

Share This Article: