fbpx

Verwennerij tijdens het wachten bij de hairlounge

Verwennerij tijdens het wachten bij de hairlounge

Naar Margarita ga je niet zomaar voor een knipbeurt, het is een experience. Vandaar ook de naam ‘Hairlounge’. Hier kom je om te ontspannen en je te laten verwennen. “De persoonlijke aandacht die we klanten bieden, daar onderscheiden we ons echt mee.”

Ik zit te praten met Margarita van Gessel, kersverse eigenaar de Hairlounge. De flamboyante dame tegenover me spreekt bevlogen over haar concept en de passie voor het kappersvak. “25 jaar ben ik al kapster. Ik heb wel eens een jaartje getwijfeld, maar kan het niet loslaten. Werken met haar, werken met mensen… het is echt mijn grote liefde.”

Van droogkappen naar loungen

“We hebben in november 2019 deze salon overgenomen van Novelli. Het is een prachtig historisch pand met een lange geschiedenis als kapperszaak die teruggaat tot de beroemde Bert Deun. Ik werkte hier destijds en dacht; die kans laat ik niet aan me voorbijgaan. De middag dat ik mijn spulletjes kwam ophalen, gingen we met het personeel nog een wijntje drinken op De Neude. Toen heb ik besloten de salon over te nemen.

'Werken met haar, werken met mensen... het is echt mijn grote liefde'

En dat was een goede beslissing. Nog altijd komen veel mensen over de vloer die de zaak kennen van vroeger. Maar ze wil vooral naar de toekomst kijken en haar eigen stempel drukken op de stijl en inrichting. “De salon is prachtig en chique, maar wel gedateerd. Bert Deun was een geweldige kapper, maar toch wel vooral geliefd bij de oude dametjes. In de zaak stond een hele rij droogkappen, er werden veel permanentjes gezet. Maar we merken dat steeds meer jongeren onze kapsalon weten te vinden.”

Om mee te gaan met de tijd, gaat Margarita komend jaar verbouwen. “Omdat we werken met milieuvriendelijke haarproducten van Kevin Murphy, willen we natuurlijke tinten laten terugkomen in de vormgeving. We willen klanten het gevoel van luxe en kwaliteit laten ervaren door de ruimte rustiger in te richten, echt als een soort spa. We halen zitplaatsen weg en verplaatsen de wasbakken naar achter zodat je daar in alle rust kan ontspannen tijdens het wassen.”

'Bij ons draait alles om genieten en relaxen'

Verwennerij tijdens het wachten

“Bij ons draait alles om genieten en relaxen. We nemen bij elk bezoek opnieuw uitgebreid de tijd om te kijken of de wensen van iemand zijn veranderd en knippen nooit op de automatische piloot. Ook geven we altijd een heerlijke hoofdmassage tijdens het wassen.”

Om de beleving compleet te maken, krijgen klanten op vrijdag en zaterdag een lekker hapje en drankje tijdens de behandeling. “Onze specialiteiten zijn kleuren, balayages en highlights. Stel je voor dat je hier drie uur zit op vrijdagmiddag, wat is er dan fijner dan verwend te worden met iets lekkers tijdens het wachten? Vaak gaan we nog wel een stapje verder hoor. Denk aan een gratis handmassage en daarna een beetje opmaken, een touch up, zodat je weer helemaal stralend en gestyled de salon uitkomt.”

“Niks hoeft natuurlijk, maar de meeste dames kunnen het zeer waarderen. Uiteraard kun je ook gewoon rustig een boekje of een tijdschrift lezen. Ik krijg ook veel advocaten over de vloer, die gaan zitten werken met hun laptop. Maar ik zie ook veel moeders. Zij komen hier echt om even een paar uurtjes voor zichzelf te hebben.”

De Negen Straatjes

Margarita heeft in al die jaren de buurt enorm zien opfleuren. Vroeger was Unikwartier toch een plek die bekendstond als groezelig. De hoeren in de Hardebollenstraat, de afgetrapte studentenhuizen, de alomtegenwoordige graffiti en de rondscheurende criminelen, gaven de buurt geen positief imago. Maar tegenwoordig staat de wijk bekend als een bruisende, kleurrijke wijk met steeds meer leuke winkeltjes, horeca en gezelligheid.

“Ken je de negen straatjes in Amsterdam? Nou, ik denk dat Unikwartier zo wordt. Het buurtje is gezellig met al die kleine boetiekjes, de straten worden verbreed met meer ruimte voor terrassen, er is altijd wel wat te beleven. De ondernemers trekken ook veel met elkaar op. Hartstikke leuk om te zien waar alle buren mee bezig zijn.”

“Ik zou alleen graag willen dat de gemeente wat doet aan die armoedige fietsen die overal rondslingeren. Waarom halen ze die niet weg en versieren de lantaarnpalen met mooie bloembakken? Dat zou de wijk nóg aantrekkelijker maken voor dagjesmensen. Ik zou ook graag af en toe een gezellige markt organiseren samen met alle winkels uit de buurt. Een weekend lang workshops, proeverijen, muziekoptredens en verkoopkraampjes op straat kan echt een mooie showcase voor de buurt zijn. Ik denk dat je daarmee zeker nieuw publiek kan trekken. Want nog veel mensen kennen Unikwartier helemaal niet en blijven steken in de grote winkelstraten rond Hoog Catharijne.”

Er zijn kappers… en je hebt de Hairlounge

Dit mooie stukje Utrecht telt bijna 30 kapperszaken. Voor ieder wat wils. Maar bij de Hairlounge wordt een knipbeurt wel heel bijzonder. Wil je echt even een momentje voor jezelf? Laat je dan in de watten leggen door Margarita en haar team.

Artikel verscheen eerder op www.unikwartier.nl
Tekst: Sven Willemse

Share This Article: